Počela izgradnja stanova za bezbednjake

VIDEO K9: U novosadskom naselju Jugovićevo počela je izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Kamen temaljec položili su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

0
296

U naselju Jugovićevo postavljen je kamen temeljac za izgradnju 528 stanova za pripadnike službi bezbednosti, policije, Bezbednosno-informativne agencije, vojske i zatvorske straže, koji će, kako je najavljeno, biti završeni do kraja 2020. godine.

Reč je o prvoj fazi radova, a ukupno će biti izgrađeno 1.972 stana.

“Drago mi je što ceo ovaj projekat, pored toga što kaže “hvala” našim pripadnicima službe bezbednosti govori o tome koliko veliki akcenat stavljamo na celu našu građevinsku industriju. Na tome što gradimo, što 80 posto materijala minimum mora da bude našeg, domaćeg porekla, iz naše domaće industrije. I velika, takođe zahvalnost našim domaćim građevinskim kompanijama koje se javljaju na ove tendere”, istakla je predsednica Vlade Srbije.

Izgradnja ovih stanova zajednički je projekat Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, i projekat je od nacionalnog značaja, kazala je predsednica Vlade i dodala da se radovi paralelno izvode i u Nišu, Vranju, Kragujevcu i Kraljevu. Brnabić je najavila i početak izgradnje 190 stanova u Sremskoj Mitrovici.

“Konačno, na pravi način, krunišemo sve ono što smo radili prethodnih godina na incijativu predsednika Vučića. Da se zahvalimo ljudima od koji smo tražili da rizikuju svoje živote, da brane otadžbinu, da svakoga dana na ulici brane našu slobodu. Nabavili im nove uniforme, novu opremu, nova vozila, povećali plate i sad uradili ono što je najvažnije za njih i njihove porodice. Obezbeđujemo im po povoljnim uslovima krov nad glavom”, naveo je Nebojša Stefanović, ministar policije.

Na ovom mestu predviđena je izgradnja tri zgrade sa po tri lamele, a cena stanova biće 500 evra po kvadratu bez PDV-a. Biće to, kako je najavljeno, moderno naselje sa propratnim sadržajima u kojem je planirana i izgradnja vrtića, škole i Atletskog centra sa stadionom i dvoranom.

“Kao resorni ministar posebno sam ponosna na to što rade domaće kompanije, dakle, ovaj je lokalnog, čak, karaktera, dakle, iz Novog Sada, što će se koristiti domaći materijal, što sve ono što se bude ugradilo u ove stanove biće domaćeg, srpskog porekla. Mislim da je to važno za našu privredu i našu industriju. I takođe sam veoma ponosna što smo nekako svi zajedno ovde. Što znači da onda kada smo svi zajedno onda imamo i uspeha i ovakve stanove možemo da gradimo”, kazala je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva.

Pokrajina u saradnji sa Gradom, kako je ovom prilikom rečeno, priprema i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju objekata Policijske uprave u Novom Sadu, a taj zajednički projekat vredan je 400 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.