Počela izgradnja “Promenade”

VIDEO K9: U Novom Sadu su danas, na lokaciji budućeg tržnog centra, gradonačelnik i predstavnici investitora, kompanije NEPI Rokkastl, položili vremensku kapsulu, kao pozitivnu poruku budućim generacijama. Izgradnja novog tržnog centra, kako je najavljeno - najvećeg do sada u Srbiji i regionu, koštaće preko 100 miliona evra.

0
977

Novi Sad će krajem 2018. godine dobiti novu destinaciju za kupovinu i zabavu, na površini od 150.000 kvadrata, ali i nova radna mesta, rečeno je na današnjoj svečanosti na kojoj je predstavljen budući tržni centar Promenada.

Gradonačelnik Miloš Vučević i predstavnici kompanije potom su položili vremensku kapsulu sa ličnim porukama i dnevnim novinama, kao pozitivnu poruku budućim generacijama.

“Mi se nadamo da ćemo otvaranjem našeg tržnog centra u centru Novog Sada postati jedna društvena atrakcija poput i starog centra grada koji je izuzetno lep. Iako ovaj tržni centar u Novom Sadu predstavlja našu najveću investiciju u okviru našeg portfolija, mi razmišljamo na duge staze i nadamo se i mislimo da će ovo postati jedan od najuspešnijih naših tržnih centara u regionu”, rekao je Aleksandar Morar, generalni direktor kompanije investitora.

 

“Jako je važno da naglasimo da će kreirati potrebu za dodatnih 1.500 radnih mesta i kreirati potpuno novo poslovno okruženje za sve ostale aspekte poslovanja. Interes samih građana, zakupaca i lokalnih privrednika je veoma vidljiv”, navela je Jelena Jevremović, menadžerka kompanije za Srbiju.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da će Grad u administrativnom pogledu izaći u susret investitoru, kao i da će urediti potez oko tržnog centra.

“Gotovo u svim segmentima investicija, mi imamo nove cikluse, odnosno rekao bih jednu renesansu investicionih ulaganja u Novom Sadu, a naravno da se ovo odrazilo itekako pozitivno na budžet Grada. Iz ovih prihoda koje je platila ova kompanija, mi možemo da asfaltiramo ulice, mi možemo da subvencionišemo decu u privatnim vrtićima, mi možemo da širimo javnu rasvetu, mi možemo da kupimo nove autobuse, mi možemo da ulažemo u ustanove kulture”, kazao je Vučević.

Mišljenja sugrađana, u razgovoru za Kanal 9, o ovom tržnom centru su podeljena. Dok neki podržavaju izgradnju i otvaranje novih radnih mesta, drugi smatraju da Novom Sadu pored postojećih, nisu potrebni novi tržni centri.

Novi tržni centar biće izgrađen na uglu bulevara Oslobođenja i Cara Lazara. Prostiraće se na 4 nivoa maloprodajnog prostora, sa 1.500 parking mesta i biće, prema rečima investitora, najveći i najmoderniji tržni centar u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.