Počela izgradnja nove policijske ispostave

VIDEO K9: U Novom sadu je položen kamen temeljac za izgradnju nove policijske ispostave koja bi trebala da bude operativna početkom naredne godine.

0
15

Kamen temeljac za izgradnju nove Policijske ispostave Stari grad u Radničkoj ulici u Novom Sadu, koja bi u januaru 2023. trebalo da počne da radi, položili su gradonačelnik Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Novi Sad je evropska prestonica kulture i na nama je da učinimo sve da tu titulu koju sa ponosom nosimo opravdamo. Policijski službenici su tu da budu na usluzi svojim sugrađanima i učine sve da se i oni, ali i posetioci i gosti Novog Sada osećaju bezbedno“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Gradonačelnik je podsetio da je sredinom prošle godine sa ministrom Vulinom potpisao Ugovor o sufinansiranju izgradnje Policijske ispostave Stari grad i dodao da reč o objektu koji će biti najvećeg kapaciteta sa tom namenom u gradu u čijem finansiranju učestvuje i Novi Sad.

Ukupna neto površina buduće policijske stanice je 780 metara kvadratnih, a projektom je obuhvaćena izgradnja zgrade državnih organa i organizacija – policijske ispostave kao i parterno uređenje objekta. Grad Novi Sad je, prema rečima Vučevića, izradio projekat rekonstrukcije poslovnih objekata, Zgrade državnih organa i organizacija na uglu Bulevara kralja Petra I i Ulice braće Jovandić, a u toku je izrada projekata izgradnje tri nove policijske stanice na Klisi, Detelinari i u Futogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.