Počela izgradnja fabrike vode u Temerinu

VIDEOK9: U Temerinu je danas položen kamen temeljac za izgradnju fabrike vode koja će trajati naredne dve godine.

0
23

Kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu, površine gotovo 3.000 kvadratnih metara, danas je položio je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

Reč je o izgradnji postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta „Staro Đurđevo“, za šta je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, pokrajina izdvojila 1,6 milijardi dinara.

„Pokrajinska vlada finansiranjem ovog projekta nastoji da dugoročno reši pitanje vodosnabdevanja u Temerinu. Verujem da ćemo u naredne dve godine, a prema VIDEOK9: ma izvođača radova i ranije, prema složenom tehnološkom postupku, dobiti zdravu pijaću vodu čime će biti rešen višedecenijski problem građana ove opštine“, izjavio je Mirović.

Izgradnja fabrike vode, prema Mirovićevim rečima, počela je nakon višemesečne analize preko pilot-postrojenja, koja je pokazala na koji način pristupiti rešavanju ovog problema.

Kapacitet buduće fabrike vode u Temerinu će, kako je rečeno, biti veći nego što su trenutne potrebe građana.

“Na izvorištu „Staro Đurđevo“ biće gotovo učetvorostručen kapacitet – sa postojećih 35 litara će biti povećan na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe oko 45.000 stanovnika temerinske opštine”, rekao je Mladen Zec, predsednik opštine Temerin.

Mirović je ocenio da je dobra saradnja sa lokalnom samoupravom rezultirala nizom projekata te najavio da će u narednim nedeljama početi i radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku koju će finansirati Pokrajinska vlada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.