Počela izgradnja autoputa Ruma-Šabac-Loznica

Izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica počela je danas kod Šapca, gde će biti izgrađen novi most na Savi.

180

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma-Šabac i brze saobracajnice Šabac-Loznica potpisan je 19. novembra sa azerbejdžanskom kompanijom.

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

Projekat je podeljen na tri deonice: deonica 1 auto-put Ruma – Šabac dužine 21,14 kilometara, deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i deonica 3 brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.

Radovi na tom projektu počeće na deonici 2. Nov put spojiće sremski i mačvanski okrug i rešiti višegodišnje probleme stanovništva, ali i zahteve privrede tog kraja.

Na pravcu od Šapca ka Rumi, kroz Klenak, Platičevo, Hrtkovce i Jarak, prođe dnevno i do 15.000 vozila.

Autoput će se graditi od Rume do leve obale Save i sela Klenak u dužini od 21,14 kilometara. Sa desne obale Save gradiće se brza saobraćajnica koja ce biti duga oko 55 kilometara. Spajaće ih novi most na Savi koji će biti dug više od 1.300 metara.

Radovi počinju na obali Save, gde će se na tri hektara nalaziti baza i punkt za buduće radove.

Obeležavanju početka radova prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, zamenik predsednika azerbejdžanske kompanije Azvirt, koja je izvođač radova, Karaman Ahmedov, ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov, kao i radnici Azvirta. (Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.