Počela isplata drugog minimalca

VIDEO K9: Počela je isplata drugog dela minimalca u okviru mera podrške države privredi zbog epidemije korona virusa. Još jedna minimalna zarada će biti isplaćena početkom jula.

0
26

Jutros je počela isplata drugog minimalca, ukupno 31 milijarde dinara, na račune 235.000 preduzeća i privrednih subjekata, koji zapošaljavaju 1.050.000 radnika.

Odmah po uplati, poslodavac može da prebaci minimalac na račun radnika, a ako se to ne dogodi, novac se vraća u državni budžet da bi se sprečile zloupotrebe. Novac na svojim računima, zaposleni tako mogu da očekuju do petka.

Ministar finansija Siniša Mali za javni servis je izjavio da će narednih dana biti predstavljen program za novo zapošljavanje, a u razmatranju je više od 20 mera.

Prema podacima Poreske uprave, 15. maja ukupan broj zaposlenih je 2.196.372. Kada se taj podatak uporedi sa 27. februarom, dva ili tri nedelje pre, to je za oko 7.000 više zaposlenih nego pre korone, istakao je Mali.

Govoreći o pomoći od 100 evra, Mali je rekao da se do jutros u osam sati prijavilo skoro 4.280.000 građana, a rok za prijavu ističe sutra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.