Počela gradnja železničkog mosta kod Beške

Kompanija "RŽD Internešnl" počela je ovog meseca izgradnju dvokolosečnog železničkog mosta kod Beške, na deonici Stara Pazova - Novi Sad pruge Beograd-Budimpešta, saopšteno je iz te kompanije.

0
398

Dvokolosečni železnički most, dužine oko pola kilometra, biće izgrađen nedaleko od stanice Beška na deonici Stara Pazova – Novi Sad. Na toj lokaciji se trenutno izvode radovi na raščišćavanju teritorije, kao i geodetsko obeležavanje.

Postojeća jednokolosečna pruga izgrađena je krajem 19. veka i u ovom trenutku ograničenje brzine ne prelazi 43 km/h.

Izgradnja vijadukta će, kako je saopšteno, trajati oko godinu i po dana. Nakon završetka svih radova na projektu na ovoj deonici će putnički vozovi moći da razviju brzinu do 200 km/h, a teretni – do 130 km/h.

Iz Kompanije podsećaju da je krajem jula na deonici Stara Pazova – Inđija započeto polaganje gornjeg stroja koloseka za brzinu od 200 km/h i ovom trenutku je položeno oko 9 km na oba koloseka otvorene pruge.

„RŽD Internešnl izvodi modernizaciju i izgradnju dvokolosečne železničke pruge na deonici Stara Pazova – Novi Sad, dužine više od 40 km, uključujući izgradnju vijadukta u 51 km, u okviru Aneksa 3.2 uz Ugovor. Ukupna vrednost Aneksa 3.2 iznosi oko 248 miliona američkih dolara”, stoji na sajtu izvođača radova.

Taj aneks, kako se dodaje, predviđa izgradnju dvokolosečne železničke pruge, dva vijadukta, dve galerije, 19 mostova i nadvožnjaka, kao i 36 propusta. Biće izgrađena i nova stanica Beška sa pothodnicima, te rekonstruisane stanice Inđija, Sremski Karlovci i Petrovoradin sa pothodnicima, kao i stajalište Karlovički Vinogradi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.