Počela druga faza izgradnje Kamenice 3

VIDEO K9: Na Institutu za onkologiju Vojvodine počela je druga faza radova na izgradnji objekta Kamenica 3, gde je u toku instalacija novog PET skenera.

0
14

U toku je instalacija novog PET CT aparata u objektu Kamenica 3 na  Institutu za onkologiju Vojvodine, koji će omogućiti znatno efikasniju i kvalitetniju dijagnostiku na Institutu za onkologiju Vojvodine, izjavio je danas u Sremskoj Kamenici predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, koji je naveo da će ovaj najsavremeniji aparat početi da radi do kraja meseca.

Mirović je obišao i drugu fazu radova na izgradnji objekta Kamenica 3, koja obuhvata nadogradnju četiri sprata na postojećem objektu, za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici – za onkologiju, plućne bolesti i kardiovaskularne bolesti.

Pokrajinska vlada bi, prema njegovim rečima, u narednih 60 dana, uz podršku Skupštine Vojvodine, trebalo da izdvoji novac i za rekonstrukciju starih objekata sva tri instituta uz uređenje spoljnog dela kompleksa.

Ovom prilikom rečeno je i da je na aparatu iks-nož od 24. juna, od kada je stavljen u funkciju, izvedeno dvadesetak zračenja.

Završetkom izgradnje kompleksa Kamenica 3, institut će raspolagati prostornim kapacitetima i opremom koji će zadovoljiti potrebe u narednim decenijama, rekao je direktor Instituta za onkologiju Vojvodine, prof. dr Zoran Radovanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.