Počela Dečja nedelja

„Dečija nedelja“  traje do 8. oktobra pod sloganom „Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta“. Manifestaciju organizuje Udruženje „Život kao inspiracija“ uz podršku Grada Novog Sada.

443

“Izuzetno je važno da deci obezbedimo dobre uslove za odrastanje i učenje jer na njima svet ostaje. Trudimo se da podržimo prave programe koji omogućavaju deci da se kreativno izraze, da se druže i nauče nešto novo. Ove godine manifestacija je usmerena na to da obriše međugeneracijske razlike i poveže naše najmlađe i najstarije sugrađane, a takva veza i jednima i drugima mnogo lepog i korisnog donosi”, rekao je Tihomir Nikolić, član Gradskog veća za decu i socijalnu zaštitu i dodao da će Grad nastaviti da podržava „Dečiju nedelju“.

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnnogobrojni gosti i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu horova Osnovne muzičke škole „Isidor Bajić“ i KUD-a „Isidor Bajić“, gudačkog kvarteta i osmogodišnje violinistkinje Lane Zorjan koja je i promoterka manifestacije.

Ona je učenica Osnovne muzičke škole „Isidor Bajić“ i učestvuje na takmičenjima od svoje pete godine, a do sada je osvojila šesnaest prvih nagrada na republičkim i četrnaest na međunarodnim takmičenjima. Dobitnica je i Vidovdanske nagrade Grada Novog Sada za 2016. i 2017. godinu, kao i pokrajinske nagrade Talenti 2016. godine.

Tokom „Dečije nedelje“ predviđen je niz aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta. To su brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, predstave i porodične radionice, a program manifestacije je dostupan na sajtu Grada www.novisad.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.