Počela Dečja nedelja

„Dečija nedelja“  traje do 8. oktobra pod sloganom „Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta“. Manifestaciju organizuje Udruženje „Život kao inspiracija“ uz podršku Grada Novog Sada.

0
449

“Izuzetno je važno da deci obezbedimo dobre uslove za odrastanje i učenje jer na njima svet ostaje. Trudimo se da podržimo prave programe koji omogućavaju deci da se kreativno izraze, da se druže i nauče nešto novo. Ove godine manifestacija je usmerena na to da obriše međugeneracijske razlike i poveže naše najmlađe i najstarije sugrađane, a takva veza i jednima i drugima mnogo lepog i korisnog donosi”, rekao je Tihomir Nikolić, član Gradskog veća za decu i socijalnu zaštitu i dodao da će Grad nastaviti da podržava „Dečiju nedelju“.

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnnogobrojni gosti i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu horova Osnovne muzičke škole „Isidor Bajić“ i KUD-a „Isidor Bajić“, gudačkog kvarteta i osmogodišnje violinistkinje Lane Zorjan koja je i promoterka manifestacije.

Ona je učenica Osnovne muzičke škole „Isidor Bajić“ i učestvuje na takmičenjima od svoje pete godine, a do sada je osvojila šesnaest prvih nagrada na republičkim i četrnaest na međunarodnim takmičenjima. Dobitnica je i Vidovdanske nagrade Grada Novog Sada za 2016. i 2017. godinu, kao i pokrajinske nagrade Talenti 2016. godine.

Tokom „Dečije nedelje“ predviđen je niz aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta. To su brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, predstave i porodične radionice, a program manifestacije je dostupan na sajtu Grada www.novisad.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.