Počela akcija “Speed Marathon”

VIDEO K9: Vozači u Srbiji, kao i oni u 30 evropskih zemalja, primetili su pojačane saobraćajne patrole koje kontrolišu prekoračanje dozvoljene brzine na putevima. Reč je o akciji "Speed Marathon" koja je počela danas i trajaće narednih nedelju dana.

0
30

Na putevima u Srbiji je u toku tradicionalna godišnja akcija pod nazivom “Speed Marathon” merenja brzine kretanja vozila neprekidno 24 časa, a koju organizuje „Roadpol“ u sklopu međunarodne akcije pojačane kontrole brzine u 30 evropskih zemalja.

Pešaci imaju 90 odsto šanse da prežive saobraćajnu nezgodu ako ih vozilo udari pri brzini od 30 km/h i manje od 50 odsto šanse da prežive ako ih udari vozilo koje se kreće brzinom od 50 km/h ili većom, poručuju iz MUP-a.

Patrole policije će u narednih sedam dana 24 sata biti na terenu.

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja navode da do kršenje mera u saobraćaju najčešće dolazi van naselja, tamo gde je moguće brže voziti.

Podaci govore da prekršaje prave uglavnom mladi.

Od početka godine u saobraćaju je stradalo 45 pešaka, među kojima četvoro dece.

Prema istraživanjima Agencije, 12 odsto pešaka strada na pešačkim prelazima, greškom vozača ili pešaka, a veliki problem u tom segmentu predstavlja upotreba mobilnih telefona i slušalica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.