Počela akademska godina

VIDEO K9: Na Novosadskom univerzitetu počela je nastava za oko 50.000 studenata. Početak nove akademske godine na Poljoprivrednom fakultetu obeležen je prijemom brucoša, kao i uručenjem ključeva novog traktora čiju je nabavku sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.

0
21

Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, uz himnu Srbije i himnu univerziteta, tradicionalno je održan svečani prijem brucoša, koji je veoma bitan za buduće akademske građane jer im se tom prilikom pruža osećaj dobrodošlice, ističu na ovom fakultetu.

Ove godine je, prema rečima Mladene Mikan, studentkinje prodekanke na Poljoprivrednom fakultetu, ovaj fakultet upisalo oko 450 brucoša, a napori ove istanove usmereni su na to da, uz poštovanje svih epidemioloških mera, svojim studentima omogući normalno pohađanje nastave.

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, posetio je i Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić koji je studentima i profesorima te visokoškolske ustanove poželeo uspešnu, novu školsku godinu. Ovim povodom Božić je na oglednom imanju Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima, simbolično uručio dekanu Poljoprivrednog fakulteta Nedeljku Tici ključeve traktora „kubot M5-092“ vrednog 7,5 miliona dinara, čiju je nabavku Sekretarijat sufinansirao sa 3 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.