Počela 8. Eufonija – ” Izvan okvira”

VIDEO K9: Koncertom u gradskoj kući Novog Sada juče je, pod sloganom "Izvan okvira", počelo osmo izdanje internacionalnog festivala harmonike i kamerne muzike "Eufonija".

0
23

Koncertom soliste Nikole Pekovića na harmonici i novosadskog gudačkog orkestra „Kamerata Akademika“, osmi internacionalni festival harmonike i kamerne muzike „Eufonija“ svečano je sinoć otvoren u Gradskoj kući, gde je prisutne pozdravio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Tom prilikom premijerno su izvedene dve kompozicije za harmoniku i orkestar istaknutih srpskih kompozitorki Tatjane Milošević i Dragane Jovanović. Slogan ovogodišnjeg festivala je „Izvan okvira“. Prema rečima direktorke Festivala, Dragane Kuzmanović, uprkos izuzetnim decenijskim uspesima srpske škole umetničke harmonike u svetu, prisutnost harmonike na umetničkom podijumu u našoj zemlji mala. Ona je istakla da je festival „Eufonija“ nastao upravo iz želje da prikaže izuzetne umetnike na harmonici i njene mogućnosti u umetničkoj muzici.

Tokom festivala, do 20. maja, novosadska publika će imati priliku da uživa u nastupima poznatih izvođača iz Srbije, Španije, Norveške i Slovačke na različitim lokacijama i prisustvuje predavanjima o istorijatu tango muzike. Pokrovitelji Festivala, osim Uprave za kulturu Grada Novog Sada, su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i SOKOJ – fond za kulturna davanja, a detaljan program dostupan je na njihovoj internet stranici www.eufonijafest.com.
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.