Počela 3. faza na održavanju Mosta slobode

VIDEO K9: Danas je počela treća faza radova na održavanju Mosta slobode, zbog čega je u zoni radova za saobraćaj zatvorena zaustavna traka u smeru ka Sremskoj Kamenici.

0
8

Na Mostu slobode u prethodne tri godine obavljeni su značajni radovi, a od 28. novembra je počela i treća faza na njegovom održavanju, saopšteno je iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada. Radovi se najpre obavljaju na pešačkoj stazi u smeru ka Sremskoj Kamenici, od spiralne rampe do tunela, pri čemu je zatvorena zaustavna traka na ovoj deonici. U okviru 3. faze planirana je obnova silaznih spiralnih rampi sa kameničke strane mosta, kao i pešačkih staza od silaznih rampi do tunela i od dilatacija do tunela, sa obe strane kolovoza. Radovi takođe obuhvataju uklanjanje šiblja, trave i niskog rastinja sa središnjeg dela mosta, između kolovoznih traka, pored tunela i kod silazne rampe sa kameničke strane. U planu je i vraćanje zaštitne cevi nosećih kablova mosta u projektovani položaj.
Na novosadskoj strani mosta,biće urađena antikorozivna zaštita unutrašnjeg dela glavnog sandučnog nosača, kao i uklanjanje postojećih i ugradnja novih dilatacionih spojnica. Vrednost ovih radova je 35,9 miliona dinara, sa rokom završetka od 299 dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.