Počela 12. Međunarodna regata “Vode Vojvodine”

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas startovala 12. Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ na kojoj učestvuju posade više od 80 brodova iz naše i nekoliko drugih evropskih zemalja.

0
33

Dvanaesta Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ startovala je danas i trajaće do 3. jula, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin Bogojevo – Bačka Palanka.

Oko 250 učesnika regate će sa više od 80 brodova, za tih 10 dana preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana.

Slogan ovogodišnje regate je ”Čista voda – čista ljubav”, a osim ekološkog, manifestacija ima i humanitarni karakter.

U lokalnim samoupravama kroz koje regata prolazi, odvajaće se otpad za reciklažu, a od prikupljenog novca i iz sopstvenih sredstava biće kupljeni terapeutski rekviziti za dvoje dece.

“Ekologija i ekonomija moraju biti dve grane jednog stabla, a ovakve manifestacije dobre su za privredu i turističku promociju, tako da treba i pojačati kapacitete da mogu da učestvuju u regati svi koji se prijave, a interesovanje je veliko”, naglasio je ovom prilikom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je učestvovao u otvaranju regate.

Pored domaćih učesnika, na regati su i nautičari iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Holandije i Francuske. Među njima je brod Mali veseljak iz Hrvatske kojem je ovo 11. učešće na regati.

”Vode Vojvodine” ove godine su u izradu logoa regate sa eko-motivom uključile i studente i pobedničku ideju studenta FTN-a Marka Ađina, nagradilo je sa 120.000 dinara.

Prema rečima direktora ovog javnog preduzeća, Srđana Kruževića, ova manifestacija na najbolji način predstavillja plovni potencijal Vojvodine, rekreativnu plovidbu i nautički turizam.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.