Počast svetskim šampionima iz 1970.

VIDEO K9: Košarkaški reprezentativci koji su 1970. godine postali svetski prvaci u Ljubljani i članovi ekipe filma "Bićemo prvaci sveta" koji govori o tom uspehu, našli su se danas na jednom mestu, u Beogradu.

482

Legende i sportiste koji su oduševljavali građane tadašnje Jugoslavije ugostio je u Palati Srbija ministar omladine i sporta.

Prema njegovim rečima snimanje filma je najbolji način da se događaji u sportu padnu u zaborav, a poželeo je da se sličan film napravi i o uspesima vaterpolo reprezentacije.

Sastanku sa Udovičićem prisustovali su Borislav Stanković, Dragan Kapičić, Petar Skansi, Ratko Tvrdić, Nikola Plećaš, Ivo Daneu, kao i idejni tvorac filma Zvonimir Šimunec.

U ime zlatne generacije novinarima se obratio kapiten Ivo Daneu.

[quote_box_center]“Rado dolazim u ove krajeve jer sam uvek lepo primljen. Film je dokaz da se u Srbiji veoma ceni sport i da u ovakvim teškim vremenima može da se se realizuje ovako veliki projekat”, naveo je Ivo Daneu, legenda jugoslovenske košarke.[/quote_box_center]

Nekadašnji funcioner FIBA i počasni predsednik KS zahvalio se ministru na prijemu.

[quote_box_center]“Podvukao bih da je ovo retka prilika da ministru mogu da se obratim sa “Dragi Vanja” jer je on pobednik i neko ko je živeo sa sportom, kao i svi mi. Bilo je divno učestvovati u stvaranju filma koji će ostati u istoriji našeg sporta, posebno košarke”.[/quote_box_center]

Svečana premijera filma “Bićemo prvaci sveta”, koji govori o počecima i uspesima jugoslovenske košarke večeras je u Sava centru. Igrani film obuhvata dramu, istoriju i sport kroz priču dugu četvrt veka – od osnivanja beogradskih klubova posle Drugog svetskog rata do pobede nacionalne reprezentacije u finalu SP u Ljubljani 1970. godine protiv selekcije SAD sa 70:63.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.