Počast oslobodiocima Novog Sada

VIDEO K9: Polaganjem venaca na Spomen groblju, u znak sećanja na pale borce Narodnooslobodilačkog rata od 1941. do 1945. godine, jutros je počelo obeležavanje Dana oslobođenja Novog Sada.

0
12

Vence na na Spomen – groblju, u znak sećanja na pale borce Narodnooslobodilačkog rata, položile su jutros delegacije Grada Novog Sada, Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, predstavnici Vojske Srbije i Organizacije rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada.

Važno je održavati sećanje na pretke koji su dali život za oslobođenje našeg grada, mir i slobodu budućih generacija, naglasio je ovom prilikom Gradonačelnik Novog Sada.

Novosađani danas, 79 godina nakon okupacije, žive u modernom gradu koji raste i razvija se, rekao je Đurić.

Na današnji dan pre 79 godina Novi Sad je dobio slobodu i mir koje je neophodno očuvati i tu tradiciju prenositi i na naredne generacije, kazao je predsednik SUBNOR-a Novog Sad.

“Na današnji dan Novi Sad je dobio slobodu, zahvaljujući Jugoslovenskoj narodnoj armiji i borcima Sovjetskog saveza. Grad je izgubio 20.000 života, a Evropa preko 50 miliona stanovnika”, podsetio je Milovan Vujić, predsednik SUBNOR-a Novog Sada.

Borci Novosadskog partizanskog odreda oslobodili su Novi Sad 23. oktobra 1944. godine, kada su se iz njega povukle i poslednje fašističke okupacione trupe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.