Poboljšana civilna zaštita u Južnobačkom okrugu

VIDEO K9: Prvi mart je Međunarodni dan civilne zaštite. U Novom Sadu je obeležen svečanom sednicom kojoj su prisustvovali predstavnici ovog sektora iz svih opština Južne Bačke.

346

Civilna zaštita važna je u sprečavanju i delovanju prilikom elementarnih nepogoda, katastrofa i nesvakidašnjih situacija, kada prva u pomoć građanima upravo stiže iz njenih redova.

“Nepravedno je zapostavljena i iz tog aspekta poslednjih godina intenzivno učestvujemo u radu i podizanju i svesti, a i organizovanosti jedinica civilne zaštite, koje su sada pod okriljem Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova”, rekao je Milan Novaković, načelnik Južnobačkog upravnog okruga.

U narednom periodu očekuje se osnaživanje jedinica civilne zaštite, kao i podizanje svesti kod građana o važnosti postojanja ovog sektora, a radi njihove veće sigurnosti i bezbednosti.

“Grad Novi Sad u sektoru civilne zaštite ima pomaka u odnosu na 2012. godinu, da kažem da do tada nismo imali nekih rezultata u Civilnoj zaštiti. Međutim, od 2012. godine Novi Sad je organizovao 72 voda sa 2.520 pripadnika tih vodova”, naveo je Srđan Kružević, zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno je oko 40 miliona dinara koje će direktno ili indirektno pomoći sektoru civilne zaštite i njenom usavršavanju, a sve u preventivne svrhe i u nadi da ona nikada neće morati da deluje.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova preko Sektora za vanredne situacije poslednjih godina intenzivno radi na jačanju civilne zaštite. Formirane su specijalizovane jedinice civilne zaštite. Izvršene su obuke svih pripadnika civilne zaštite i svake godine se izvode treninzi specijalizovanih jednica”, kazao je Dragan Cvjetićanin iz Gradske uprave za vanredne situacije.

Sa svečane sednice upućena je i čestitka svim pripadnicima ovog civilnog sektora povodom Svetskog dana civilne zaštite, a koji je kao takav proglašen 1. marta 1990. odlukom Međunarodne organizacije civilne zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.