Pobeda Putina šansa za Srbiju

VIDEO K9: Predsednički izbori u Rusiji i pobeda Vladimira Putina praćeni su sa velikom pažnjom u čitavom svetu. U zvaničnoj grupi međunarodnih posmatrača ove izbore pratila je i stranka Narodni slobodarski pokret iz Srbije. Predsednik predsedništva ove partije Miroslav Parović u emisiji Otvoreni ekran podelio je svoje utiske sa izbora u Rusiji.

0
393

Ključni utisak je da su predsednički izbori u Rusiji održani prema svim standardima evropskih merila i bili, kako je naveo Parović, pravi praznik demokratije.

“Jer ako imate činjenicu da nije bilo, a mi smo obišli 15-ak mesta u samoj Moskvi, nigde uočenih nikakvih nepravilnosti, da je izlaznost bila vrlo visoka, gotovo 70%, što je opet, po evropskim merilima gledano, daleko iznad nekog proseka u državama EU i da je Vladimir Putin dobio tih svojih 77% u odnosu na izašle, što je, opet gotovo 50% od ukupne populacije koja u Rusiji glasa, govori o tome da je taj čovek, Vladimir Putin dobio apsolutni legitimitet”, naveo je Parović.

Upravo će ta činjenica i politička snaga koju je Putin dobio na izborima biti presudna za naredne političke korake Rusije, ocenio je Parović.

Ti koraci biće, kako je rekao, usmereni svakako prema Zapadnoj Evropi sa jedne i Kini sa druge strane, te bi u tome i Srbija trebala da traži svoje mesto za svoje interese, s obzirom da je proruska klima u Evropi nakon niza izbora u evropskim zemljama povoljna.

“I ja mislim da će upravo na toj osovini Berlina i Moskve, a mislim da će se u perspektivi tome pridodati i Pariz, da će se tu napraviti jedna kontinentalna evropska priča, i u tome je velika šansa za Srbiju. Dakle, zbog toga mi ne trebamo na unutrašnjem planu da povlačimo neke poteze sulude, kao što bi bilo, ne daj Bože, priznavanje Kosova ili davanje stolice u Ujedinjenim nacijama, kazao je Parović.

Što se tiče opozicije u Rusiji, ona je slaba, rekao je Parović, što se vidi i iz samih izbornih rezultata.

Izbore je, ocenio je Parović, dobio Putinov dominantni pogled na svet, ali je tome doprinela i trenutna anglosaksonska histerija oko navodnog trovanja špijuna Sergeja Skripalaj i njegove kćerke Julije u Velikoj Britaniji, što je, smatra on, priprema za novu destabilizaciju Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.