POBEDA NAPREDNJAKA U VRBASU

850

(VIDEO K9) Na lokalnim izborima u Vrbasu ubedljivu pobedu odnela je koalicija oko Srpske napredne stranke, sa oko 40 posto osvojenih glasova.

[quote_box_center] Na lokalnim izborima u Vrbasu, na osnovu 50 odsto obrađenih glasova, Srpska napredna stranka osvojila je 40,41 odsto glasova, socijalisti 23,21 odsto, a Demokratska stranka 18,35 odsto glasova. Izlaznost je bila veća od 60 odsto. Opštinska izborna komisija nema informacije o “bitnijim povredama” izbornog postupka i do ponoći je primila i obradila podatke sa 12 biračkih mesta. [/quote_box_center]

Lider SNS Aleksandar Vučić misli da je ovaj rezultat neverovatan preokret, ubeđen da su građani nagradili poštenje i odgovornost.

Potpredsednik SPS Dušan Bajatović misli da ovi rezultati u Vrbasu pokazuju da Vlada Srbije uživa punu podršku građana.

Zamenik predsednika Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio da su u Vrbasu kupovani glasovi po ceni od 5.000 do 8.000 dinara. Rekao je da će biti podneta prijava protiv NN lica i da DS zna ljude koji su to prijavili, te da je, kako je kazao, na državnim organima da utvrde istinu.

Mada opštinska izborna komisija još nije reagovala na prigovore o eventualnim izbornim nepravilnostima, to ne znači da ih nije i bilo. O nekim od njih govori i sekretar mesne zajednice Ravno selo, Aleksandar Stanojković:

Pet od osam prijavljenih lista nije prešlo cenzus, pokazali su nezvanični rezultati na osnovu prebrojanih glasova na 32 od 36 biračkih mesta. Prema nepotpunim podacima kojima raspolažu stranački predstavnici u biračkim odborima, ispod cenzusa su koalicija LDP-LSV, grupa građana Svi zajedno – Socijaldemokratski savez-Branislav Petrović, lista DSS-Asocijacija mladih Vrbas, Srpska radikalna stranka i Grupa građana Dveri-Za život Vrbasa-Ivan Kostić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.