PMF – ZBOG RENOVIRANJA STUDENTI SE GURAJU U MALIM UČIONICAMA

Studenti PMF-a žale se da ne mogu normalno da prate predavanja i vežbe zbog renoviranja učionica i nadogradnje dva sprata.

720

Jedan deo radova biće gotov u decembru, a kompletni radovi će biti završeni u maju naredne godine. Za to vreme, studenti se guraju u malim učionicama, često nemaju gde da sednu, a dešavalo se čak i da ih profesori mole da izađu napolje jer ne mogu da rade u takvoj gužvi. 

“U jednoj maloj učionici u koju može da stane nas 30, oni smeste i po 60 ili 70 studenata. Mnogi zbog toga stoje, ne možemo da hvatamo beleške i da pratimo nastavu. Profesor istorijske geografije nam je čak rekao da on ne može da radi u takvim uslovima, da nas je previše i da deo nas napusti predavanje. Možda se šalio, ali nije bilo u redu”, kaže student Dragan Rašić.

Iako je školska godina počela pre mesec dana, studenti se žale da zbog radova još nisu dobro usklađeni rasporedi. Umesto da svake nedelje imaju i predavanja i vežbe iz svakog predmeta, kažu da iz pojedinih predmeta jedne nedelje imaju vežbe, a druge predavanja, jer nemaju gde da ih smeste. Na PMF predavanja i vežbe pohađa oko 5.000 studenata na svim nivoima studija koji nastavu slušaju u 65 učionica i 73 laboratorije.

“Svesni smo da moramo da širimo prostorne kapacitete i konkurisali smo za novac iz projekta za unapređenje visokoškolskog obrazovanja koji zajednički sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkg razvoja i Evropska unija. Odobren nam je projekat vredan 1,2 milion evra i u januaru ove godine su počeli radovi”, kaže portparolka PMF-a Saška Rakić za Blic.

U toku je nadogradnja dva sprata iznad postojećih amfiteatara na Departmanu za matematiku i informatiku i Departmanu za fiziku. “Tu će biti smeštena centralna čitaonica sa 144 mesta, dve učionice, 14 profesorskih kabineta. Takođe, proširujemo kapacitete na prvom spratu Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, a za potrebe računarske učionice i tri kabineta za profesore”, kaže Rakićeva. U toku je i renoviranje i opremanje laboratorija na Departmanu za biologiju i ekologiju i Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.