PMF: Od ponedeljka besplatne online pripreme

VIDEO K9: Budući studenti za predstojeći prijemni ispit na Prirodno-matematičkom fakultetu moći će i ove godine da se pripremaju i kod kuće. Besplatna pripremna onlajn nastava iz matematike i informatike počinje u ponedeljak.

0
484

Prirodno matematički fakultet u Novom Sadu u svojim učionicama duže od 10 godina organizuje besplatne pripreme srednjoškolaca za upis na fakultet, a od ove godine budući studenti za prijemni ispit iz matematike i informatike imaju priliku da ovu nastavu pohađaju i od kuće, online preko svog računara.

Besplatna nastava počinje 1. aprila, a bi učestvovali ovim pripremama učenici treba samo da kreiraju nalog na portalu edumoodle.pmf.uns.ac.rs

“S obzirom da smo imali dosta đaka odnosno maturanata budućih studenata iz Republike Srpske, Iz južnih i severnih delova Srbije, njima je dosta nezgodno i finansijski da dodlaze na te pripreme, pa smo odlučili prošle godine da napravimo jedan mali pilot projekat i u junu mesecu smo održali nekoliko časova online pripreme, pošto se to pokazalo dosta uspešnim i đaci su bili veoma zadovoljni. Ove godine od prvog aprila krećemo sa tromesečnim ciklusom priprema putem interneta. Svako od srednjoškolaca koje zainteresovan da učestvuje na tim pripremam treba samo da napravi svoj nalog”, rekao je dr Goran Radojev, docent na PMF-u.

Radojev dodaje da će časove držati iskusni nastavnici i saradnici sa Departmana za matematiku i informatiku PMF-a.

“Svi imaju jednaku mogućnost da pristupe pripremama, da ih odslušaju, da postave pitanja u toku samih priprema, ali i ako ne prisustvuju da kasnije pogledaj snimak pošto ćemo sve te pripreme snimati i kačiti na naš portal i biće dostupne u svakom trenutku za sve naše polaznike da celo predavanje pogledaju ispočetka”, naveo je Radojev.

Pripremna nastava biće održavana radnim danima u večernjim satima, kako bi što veći broj učenika mogao da joj pristupi. Radojev ističe da ove pripreme srednjoškolcima mogu dobro da posluže ne samo za upis na fakultet, već i za polaganje velike mature.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.