PMF O KVALITETU VODE

718

VIDEO K9: Tradicionalni skup posvećen kvalitetu voda – Water workshop 2013 , koji organizuje departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, otvoren je danas. Ovaj skup već godinama okuplja velik broj učesnika kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Skup koji povezuje unutrašnje ali i okolne stručnjake posvećen kvalitetu voda doprinosi kako našim istraživačima tako i inostranim. zahvaljujući njihovom radu na međunarodnom polju, labaratorije koje se koriste su unapređene i akreditovane.

Centralne teme ovog skupa biće kvalitet resursa vode za piće sa posebnim osvrtom na sistem voda-sediment, problem i rešavanja u vodosnadbevanju i analize vide za piće prirodnih i otpadnih voda.

Prva dva dana skupa su posvećena prezentovanju rezultata kao i saradnji između srbije i mađarske. u okviru ovog skupa poslednja dva dana biće posvećena istraživanjima koja su sprovedena u okviru arsenik projekta koji se bavi problemom, kvalitetom i analizom vode za piće.

Ovakvi skupovi omogućuju saradnju sa drugim univerzitetima i stručnjacima radi razmene naučnih saznanja i radi povezivanja koju omogućuju da naučni radovi budu bolji i značajniji na svetskom nivou.  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.