PMF I OVE GODINE ORGANIZUJE BESPLATNE PRIPREME ZA PRIJEMNE ISPITE

Kao i svake godine, Departman za matematiku i informatiku Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sad organizuje pripreme za fakultetske prijemne ispite iz matematike, koje će i ovaj put biti besplatne.

678

Pripreme su u potpunosti otvorene za sve zainteresovane srednjoškolce. Svake godine ove pripreme pohađa po više stotina maturanata iz Novog Sada, Vojvodine, ali i iz Mačve, Republike Srpske, pa čak i iz južne Srbije.

Pripreme se u toku školske godine održavaju isključivo subotom od 10 do 14 časova, kako bi bile dostupne svim zainteresovanima. Ove godine, pripreme počinju u februaru naredne godine, tačnije 22. februara u 10.00 časova.

”Želja nam je da svim zainteresovanim đacima omogućimo pohađanje pripremne nastave i da bez obzira na prethodno stečeno znanje iz matematike svi imaju istu mogućnost da kroz pripreme savladaju sve što je neophodno za polaganje prijemnog. Na ovaj način pokušavamo da izjednačimo znanje svih polaznika priprema, bez obzira na to koliko su matematike slušali u srednjoj školi.Polaznici ovih priprema ne treba čak ni da se prijavljuju za njihovo praćenje, potrebno je da samo da dođu na PMF i ponesu sa sobom dobru energiju i entuzijazam. Početkom naredne godine će početi i pripremna nastava iz hemije, koja je takođe besplatna, a održavaće se subotom”, navodi se u saopštenju fakulteta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.