Plivanje za Časni krst: Pobednik Aleksa Bobar

459

Plivati za Bogojavljenski krst je pre svega čast i vera. Danas kada je temperatura Dunava bila svega 3,5 stepena Celzijusa, a vazduha 4, zaista je trebalo imati hrabrosti skočiti i plivati 33 metra do krsta.

Plivači kažu da jeste bilo hladno, ali adrenalin je prevladao i očito da je pobedniku doneo sreću da prvi dopliva do časnog krsta.

“Prvi put sam nastupio u rodnom mestu i pobedio, mada osnovni cilj je bio da plivamo za čast i krst, a pobeda je šlag na tortu”, rekao je Aleksa Bobar.

Nisu samo muškarci bili odvažni. Plivalo je i pet devojaka koje su svojom hrabrošću i učešćem odbranile čast lepšeg pola.

“Motiv je bio da napravim prilog za svoju emisiju koju radim o vojsci. To mi je bilo fantastično. Onako sam rekla da ću to uraditi, ali kada sam došla imala sam ogromnu tremu i strah, ali na kraju kada sam skočila u vodu, prvi zamah je bio najteži, posle je, kako da kažem sve išlo glatko”, navela je jedna od plivačica, Bojana Lalić.

Učesnici se nisu žalili nakon plivanja, organizator je takođe zadovoljan što je njihov sugrađanin pobedio i što nije bilo nikakvih problema sa plivačima tokom takmičenja.

Plivači su na poklon dobili krst, majicu i zahvalnice za učešće na petom plivanju za Bogojavljenski krst, a organizatori su bili Srpska pravoslavna crkva u saradnji sa Mesnom zajednicom iz Sremske Kamenice.

Takođe, organizatorima su pomogli Rečna flotila Vojske Srbije, Žandarmerija Novi Sad, FK “Fruškogorac”, Sportski centar Vojvodina i Grad Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.