PLIVANJE tri puta nedeljno smanjuje rizik od depresije do 30 posto

Prema studiji koja je objavljena u septembru 2018. godine u časopisu Swim England News plivanje pogoduje mentalnom zdravlju.

0
308

Plivanje je značajno smanjilo simptome anksioznosti ili depresije kod 1,4 miliona odraslih osoba u Britaniji.

Pored toga, skoro pola milona (492.000) odraslih osoba u Velikoj Britaniji smanjile su broj kontrola i količinu lekova u vezi s njihovim mentalnim zdravljem kao rezultat plivanja.
Studija je rezultat kampanje ,,LoveSwimming” koju su pokrenuli udruženje za plivanje Swim England i 12 partnera, sa ciljem da podstaknu odrasle na plivanje kako bi smanjili stres i simptome depresije.

Ovo istraživanje pokazuje da se 43% ispitanika koji plivaju redovno, zbog plivanja oseća srećnije a 26% su više motivisani za rad i obavljanje svakodnevnih zadataka.

Svaka fizička aktivnost pozitivno utiče na mentalno zdravlje, ali plivanje je jedinstveno, jer osigurava da svako učestvuje u ritmu koji mu odgovara, što je posebno važno kod osoba koje imaju ograničenu pokretljivost.

Istraživanja pokazuju da je boravak u vodi okrepljujući. Plivanje pruža mogućnost izbora – trkanje sa vremenom ili ležerno plutanje, sami ili sa prijateljima.

Plivači svih starosnih doba, imaju manju učestalost depresije. Studije pokazuju da povećanje fizičke aktivnosti na tri puta nedeljno smanjuje rizik od depresije do 30 posto.

Plivanje ne znači biti bolje od bilo koga drugog, nego biti bolje nego što si bio!

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.