Plivanje preporučljivo za trudnice

VIDEO K9: Mnoge buduće majke su u nedoumici da li da tokom letnjeg odmora uživaju u plivanju, uglavnom zbog nedovoljne informisanosti i straha da im se ne dogodi nešto nepredviđeno. U Bebac Start Up centru saznali smo šta trudnice treba da znaju pre odlaska na letovanje.

0
653

Ukoliko je sa trudnoćom sve u redu, buduće majke mogu shodno tome i da idu na letovanje, ali uz određeni oprez, a pre svega treba da se posavetuju sa svojim ginekologom, kažu u Bebac Start Up centru.

“Pre svega je važno da se konsultuju sa svojim ginekologom, koji će im najtačnije reći da li mogu da idu, šta će im sve biti potrebno, da li je potrebno da nose neku određenu terapiju ili je u njihovom stanju, ukoliko je u pitanju neka rizična trudnoća možda poželjnije da ostanu kod kuće. Ono što je važno za svaku trudnicu, bez obzira da li idu na more ili ostaju ovde, visoke su temperature i treba da povedu računa, kao između ostalog i svi mi, o velikom UV zračenju, da izbegnu izlaganje suncu u onom rizičnom vremenskom periodu od 11 do 5, i da piju što više tečnosti”, rekla je Jasmina Mihnjak, koordinatorka Bebac Start Up Centra.

Ono što će najviše prijati trudnicama, kako kaže, jeste plivanje koje je u trudnoći izuzetno poželjno.

“Jedna od najboljih vežbi u trudnoći. Zašto? Zato što kada plivate, vi plutate u vodi i ne postoji mogućnost da se povredite. Em što je izuzetno zdravo i poželjno, em što trudnice zaista sve koje su to isprobale u trudnoći, između ostalog sam i ja u 9. mesecu vrlo rado plivala i u bazenu, mogu da potvrde koliko je divan taj osećaj i kako je to jedno rasterećenje i za kičmu i za sve ostalo, tako da mi preporučujemo trudnicama da apsolutno ne propuste vremenske uslove i da odu, da isprobaju da se kupaju”, navela je Mihnjak.

Ono što je važno jeste da po izlasku iz vode trudnice promene kupaći kostim, kaže Mihnjak i napominje da, ukoliko trudnice koriste bazen, izbegavaju sedenje na negovoj ivici, kako ne bi došlo do infekcija.

Više informacija trudnice mogu dobiti u Bebac start up centaru u Fruškogorskoj ulici, broj 24, gde tokom leta mogu i da prisustvuju besplatnoj školi za trudnice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.