PLIVANJE JE NAJBOLJI TRENING ZA TRUDNICE: Ne vrši pritisak na telo, a pospešuje protok krvi u matericu

I trudnice mogu i moraju da treniraju kako bi ostale zdrave i u dobroj formi. Potrebno je samo da zaplivaju!

0
346

Plivanje je jedini sport koji ne opterećuje zglobove, pa je mogućnost povreda isključena.

Pokreti u vodi pružaju veliki užitak jer telo postaje lagano, pa tako, ako ste u vodi do vrata, osećate tek 10 procenata svoje težine. U tom skoro bestežinskom stanju vi se opuštate i na najprirodniji mogući način se oslobađate napetosti, istovremeno angažujući sve grupe mišića.

Plivanje produbljuje disanje, čime se smanjuje nivo kortizola, hormona stresa u organizmu, pa ćete posle plivanja bolje spavati, a kako vase telo otpusta hormon sreće endorfin, bićete i odlično raspoloženi.

Stručnjaci kažu da je plivanje najbolji mogući izbor ne samo kada je u pitanju fizičko, već i psihičko zdravlje trudnica, a time i njihovih beba. Ne smemo zaboraviti povoljan učinak plivanja na srce i pluća.

Ali ono što brine skoro svaku buduću majku jesu kilogrami. Plivanjem ćete potrošiti duplo više kalorija nego hodanjem, a pritom ćete posle treninga u vodi biti znatno manje gladni jer temperatura vašeg tela neće rasti.

Mnoge žene u trudnoći dobijaju dijabetes i povišen krvni pritisak, a taj rizik znatno se smanjuje ako plivate svakodnevno bar 30 minuta.

Plivajte za Vas i Vašu bebu!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.