Ples 3.800 “Pčelica” na Čairu (Video)

Više od 3.800 pčelica plesalo je na niškom stadionu Čair na manifestaciji Plesom do znanja i zdravlja.

0
146

Nešto više od 3.800 mališana predškolske ustanove „Pčelica“ u kostimima pčelica plesalo je na stadionu „Čair“ pred svojim roditeljima, bakama i dekama u okviru tradicionalne manifestacije – ”Plesom do znanja i zdravlja”.

Zbog epidemije korona virusa, tokom protekle dve godine dečaci i devojčice iz Niša nisu imali priliku da pokažu svoje plesno umeće, tako da su ovogodišnju manifestaciju svi jedva dočekali.

Nišlijka Nataša Božić došla je na „Čair“ kako bi videla kako njeno mlađe dete pleše, kome je to bio prvi takav nastup.

„Meni se ovo mnogo svidja, svake godine je lepo i žalosno je što prošle i pretprošle godine ništa od toga nije bilo“, rekla je Božić.

Vaspitačica u vrtiću „Neven“ Evica Kostić pripremila je do sada 15 generacija za učešće u ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

“Sve što se tiče igre, što se tiče pokretnih igara, deca vole. Radim sa predškolskom grupom, a sa manjima treba češće vežbati, ali vežbanje, to im leži. Ples vole, definitivno“, rekla je Kostić.

Direktorka ustanove „Pčelica“ Svetlana Mitić kazala je da su se deca svojim plesom pridružila proslavljanju slave grada Niša, Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

„Ovde je sada 3.830 mališana. Oni plešu na 13 numera koje su vredno vežbali nekih mesec, mesec i po dana sa svojim vaspitačima. Ovde na stadionu biće 300 vaspitača, 100 medicinskih sestara, veliki broj stručnih saradnika, veliki broj roditelja u publici“, rekla je Mitić.

Mitić je podsetila da je „Pčelica“ ovog proleća već organizovala sportske igrarije, a uskoro će u vrtićima biti organizovani i maskenbali, kao i priredbe za decu koja ove godine polaze u školu.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)

FOTO/beta.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.