“Plavi neboder” do 2022.

VIDEO K9: Zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta, koja je uništena u požaru pre dvadeset i jednu godinu, trebalo bi da dobije novi izgled u avgustu sledeće godine. Podsetimo, ovaj objekat kupila je kompanija „Vega IT“ čiji su predstavnici zajedno s gradskim čelnicima danas obišli gradilište.

0
57

Počeli su radovi na rekonstrukciji zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta, koju je kompanija „Vega IT“ krajem 2020. godine kupila na javnoj licitacij. U kupovinu i rekonstrukciju objekta ova kompanija je investirala više od 12 miliona evra, dok će Grad Novi Sad izdvojiti novac za parterno uređenje oko zgrade.

Vladan Ostojić, suvlasnik kompanije „Vega IT” rekao je da se raduje što je rekonstrukcija zgrade započeta u skladu sa planovima i što je će nekadašnji simbol Novog Sada dobiti novi sjaj.

U martu ove godine predstavljeno je idejno rešenje za izgled tzv. „Plavog nebodera“, a idejni koncept nove arhitekture trinaestospratnice, koja će imati površinu od 6.500 kvadratnih metara, jeste očuvanje identiteta objekta uz korišćenje novih materijala i savremenih obloga. Projekat za izvođenje radova uradila je firma „TIM Inženjering”, a njen glavni projektant naveo je da će ovo biti najmodernija poslovna zgrada u Novom Sadu.

Završetak radova na rekonstrukciji zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta planiran je za avgust 2022. godine, nakon čega će deo trenutnih, ali i novi zaposleni, njih ukupno 550, moći da se usele u novi poslovni prostor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.