“Platforma za fer izbore” u Skupštini

VIDEO K9: Među učesnicima skorih međustranačkih pregovora je i grupa od 11 opozicionih organizacija koji su Narodnoj skupštini predali svoju zajedničku Platformu za fer i slobodne izbore.

0
34

Grupacija od 11 opozicionih organizacija predala je Narodnoj skupštini Platformu za fer i slobodne izbore pred nastupajuće pregovore pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.

Tom prilikom je Martin Bežinarević iz Pokreta “1 od 5 miliona” uputio javni apel Radio–televiziji Srbije da prenosi i izveštava sa predstojećih pregovora i na taj način “se približi građanima”.

Bežinarević je ukazao i na značaj uvođenja čitača ličnih karata na svako biračko mesto, koji bi bili umreženi sa jedinstvenim biračkim spiskom, a što je jedan pd zahteva Platforme.

On je naglasio da bi time, između ostalog, bio sprečen jedan od mehanizama izborne krađe jer bi bilo moguće ustanoviti da jedna osoba glasa sa špilom tuđih ličnih karata, te da se sa uvođenjem čitača ličnih karata neće moći fingirati izlaznost, jer će se u realnom vremenu znati tačan broj ljudi koji su izašli na birališta.

Bežinarević je ovom prilikom najavio i to da će upravo pokret “1 od 5 miliona” napisati nacrt akcionog plana za kontrolu izbora na kome će raditi ovih 11 opozicionih organizacija.

Predstavnici ovih ogranizacija su potom Platformu za fer i slobodne izbore predali na pisarnicu Narodne skupštine Republike Srbije u prilazu iz Kosovske ulice pošto je, kako je saopšteno, skupštinsko obezbeđenje zabranilo prilaz pisarnici sa glavnog ulaza.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.