Plastenici za izbegličke porodice

Pokrajina je ove godine izdvojila 12 miliona dinara za mere podrške izbegličkoj populaciji na svojoj teritoriji. Jeda od tih mera je i nabavka plastenika za 23 izbegličeke porodice u Vojvodini.

136

Porodicu Milišić u Čortanovcima jedna je od 23 izbegličke porodice koje su dobile sredstva za nabavku plastenika na konkursu Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine.

U ovoj godini je za izbegličku populaciju u Vojvodini obezbeđeno 12 miliona dinara, a u Pokrajinskoj vladi se nadaju da će četvorogodišnji mandat zaokružiti sa ukupno 50 miliona za tu namenu, rečeno je danas tokom obilaska imanja u Čortanovcima.

“Pokrajina izbegličkoj populaciji pomaže kroz različite mere, od stambenog zbrinjavanja – kupovine kuća i nabavke građevinskog marerijala, za šta su pomoć dobile 1253 izbegličke porodice, do pomoći za nabavku plastenika, poljoprivrednih mašina, razvoj pčelarstva”, rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

On je podsetio i na izdvajanje sredstava za pružanje jednokratne finansijske pomoći za srednjoškolce i studente iz izbegličkih porodica, a od prošle godine pokrajina realizuje i novu meru ekonomskog osnaživanja žena iz izbegličkih porodica.

„Imamo sveobuhvatan paket mera usmerenih ka izbegličkoj i raseljeničkoj populaciji, koje treba da doprinesu njihovom ekonomskom osnaživanju kroz samostalno privređivanje i punoj integraciji u društvo“, kazao je Milićević.

S korisnicima sredstava Fonda danas je razgovarano o tome kako da registruju svoja poljoprivredna gazdinstva i ostvare prava na druge subvencije sa pokrajinskog nivoa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.