Plastenici za izbegličke porodice

Pokrajina je ove godine izdvojila 12 miliona dinara za mere podrške izbegličkoj populaciji na svojoj teritoriji. Jeda od tih mera je i nabavka plastenika za 23 izbegličeke porodice u Vojvodini.

194

Porodicu Milišić u Čortanovcima jedna je od 23 izbegličke porodice koje su dobile sredstva za nabavku plastenika na konkursu Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine.

U ovoj godini je za izbegličku populaciju u Vojvodini obezbeđeno 12 miliona dinara, a u Pokrajinskoj vladi se nadaju da će četvorogodišnji mandat zaokružiti sa ukupno 50 miliona za tu namenu, rečeno je danas tokom obilaska imanja u Čortanovcima.

“Pokrajina izbegličkoj populaciji pomaže kroz različite mere, od stambenog zbrinjavanja – kupovine kuća i nabavke građevinskog marerijala, za šta su pomoć dobile 1253 izbegličke porodice, do pomoći za nabavku plastenika, poljoprivrednih mašina, razvoj pčelarstva”, rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

On je podsetio i na izdvajanje sredstava za pružanje jednokratne finansijske pomoći za srednjoškolce i studente iz izbegličkih porodica, a od prošle godine pokrajina realizuje i novu meru ekonomskog osnaživanja žena iz izbegličkih porodica.

„Imamo sveobuhvatan paket mera usmerenih ka izbegličkoj i raseljeničkoj populaciji, koje treba da doprinesu njihovom ekonomskom osnaživanju kroz samostalno privređivanje i punoj integraciji u društvo“, kazao je Milićević.

S korisnicima sredstava Fonda danas je razgovarano o tome kako da registruju svoja poljoprivredna gazdinstva i ostvare prava na druge subvencije sa pokrajinskog nivoa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.