Planovi o izgradnji grada

VIDEO K9: Tokom današnje sednice Skupštine grada, gradonačelnik Miloš Vučević je odgovarao i na druga pitanja novinara, među kojima su se našla i ona o izgradnji zgrade Hitne pomoći, kao i o potencijalnim investicijama u naš grad od strane kineskih investitora.

0
486

Ugovor o izgradnji nove zgrade Hitne pomoći u Novom Sadu je odavno potpisan i pitanje je dana kada će radovi početi, potvrdio je gradonačelnik.

“Ja se nadam da je pitanje bukvalno dana kada dovode izvođača. Mislim da u martu, prema gantogramu koji sam dobio od Uprave za investicije i kapitalna ulaganja, nekadašnjeg ZIG-a, da je mart mesec početka izgradnje. Potpisan je ugovor za gradnju. Mislim da smo i tu uštedeli oko nekih 90 miliona dinara”, rekao je Vučević.

On je podsetio da izgradnju nove zgrade Hitne pomoći finansiraju grad i pokrajina, a da je vrednost radova nešto više od 400 miliona dinara.

“Juče smo, ponavljam, moram, potpisali ugovor i o podršci pokrajine u putnoj infrastrukturi, 103 miliona dinara. Radiće se rekonsktrukcija leve strane Partizanske ulice, rekonstrukcija cele Miletićeve ulice, od Grčkoškolske do Jovana Subotića i rekonstrukcija kolovoza na bentu na Kamenjaru”, izjavio je Vučević.

Kada je reč o Sentandrejskom putu, projektant se obavezao da će projekat biti gotov do juna meseca ove godine, kaže Vučević, dodajući da bi radovi na Sentandrejskom putu mogli da počnu već od avgusta-septembra ove godine.

Paralelno sa ovom aktivnošću radi se i projektna dokumentacija za novi most preko kanala Dunav Tisa Dunav, odnosno još jednog Sentandrejskog mosta, pojasnio je on. Najavio je i odlazak u kinesku amasadu u utorak.

“Predstavićemo petu fazu Bulevara Evrope, odnosno takozvane Zapadne obilaznice oko Novog Sada, to je deo od spajanja BulevaraEvrope i Bulevara Patrijarha Pavla, preko Limana, preko Dunava, odnosno spajanje na obilaznicu kod Kamenice i spajanju na budući auto ili moto put Novi Sad – Ruma. To je svakako kapitalni projekat koji želimo da prikažemo kinskim kompanijama koje su, na informaciju da imamo to predviđeno u planskim aktima, odmah pokazale interesovanje za taj projekat”, istakao je gradonačelnik.

Vučević je najavio i da će predstaviti projekat razvoja biciklizma u gradu, ali i koncept radne zone Sever IV kao i prezentaciju Kineske četvrti kao budućeg Youth Creative Police.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.