Planirani budžet APV 75,2 milijarde

VIDEO K9: Predloženi obim pokrajinskog budžeta u 2021. godini utvrđen je u visini od 75 milijardi i 200 miliona dinara, usvojila je danas Pokrajinska vlada.

0
19

Budžet Vojvodine u narednoj godini planiran je u iznosu od 75,2 milijarde dinara, a fiskalni deficit projektovan je u iznosu od 2,4 milijarde dinara, odnosno 3,4 odsto ukupnih prihoda, saopšteno je sa sednice Pokrajinske vlade.

U saopštenju se dodaje i da projektovani budžet za 2021. pokazuje da su prioriteti Pokrajinske vlade u novom mandatu ekonomska i razvojna politika, zaštita životne sredine, kultura i informisanje, poljoprivreda i ruralni razvoj, kao i zdravstvo.

Budžet za narednu godinu za kapitalna ulaganja predviđae 15,1 milijarda dinara, a među najznačajnijim novim ulaganjima biće obnova i izgradnja objekata u okviru kompleksa Doma za duševno obolela lica u Čurugu, izgradnja automatskog sistema odbrane od grada na teritoriji Raketnog centra Bajša i Samoš, a planirana je i izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i Doma kulture u Ravnom Selu.

U novoj budzetskoj godini predviđena su izdvajanja za započete projekte Kamenica 3 sa PET centrom, automatski sistem odbrane od grada na teritoriji Raketnog centra Fruška gora, prečistači otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, te rekonstrukcija i izgradnja kompleksa dvorca „Hertelendi”.

Biće nastavljena ulaganja u jačanje infrastrukture zdravstva, nabavka sanitetskih, dijaliznih i ostalih vozila za potrebe zdravstvenog sistema, rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici, ulaganje u infrastrukturu i opremanje obrazovnih ustanova, te u zaštitu kulturnog nasleđa Sremskih Karlovaca.

Sredstva su obezbeđena i za nastavak mera demografske i socijalne politike, agrarni i ruralni razvoj, kao i razvoj turističkog potencijala i za podsticaje preduzetništvu.

U novom budzetu, kako se navodi, planirana su i sredstva za širi delokrug rada Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica AP Vojvodine, koji prerasta u Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.