Planiran skuplji gradski prevoz u 2017.

VIDEO K9: Javno gradsko saobraćajno preduzeće i u ovoj godini nastaviće sa obnovom voznog parka, navodi se u Programu investicionih aktivnosti preduzeća za 2017. godinu, za šta će iz gradske kase biti izdvojeno 60 miliona dinara. Osim toga, planirana je i korekcija cene prevoza, navodi se u Programu.

0
367

U programu investicionih aktivnosti Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća za 2017. godinu navodi se nabavka tri solo niskopodna autobusa na dizel gorivo u iznosu od 60 miliona dinara koji će biti izdvojeni iz budžeta grada.

“Ova investiciona aktivnost je krajnje opravdana imajući u vidu činjenice da je prosečna starost vozila 13 godina. Nabavkom navedenih autobusa povećala bi se tehnička ispravnost voznog praka, pa samim tim i bezbednost putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, a biće smanjeni i troškovi za nabavku rezervnih delova i goriva”, stoji u Programu investicionih aktivnosti JGSP za 2017.

Kako se dalje navodi, JGSP će u 2017. godini nabaviti i pet solo autobusa na dizel gorivo putem lizinga koji će biti otplaćivan do 2022. godine.

Osim toga, na poslednjoj sednici Skupštine grada odbornici su doneli i odluku da se iz tekućih subvencija iz budžeta grada Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću odobre sredstva za nabavku goriva u iznosu od 150 miliona dinara kako bi se obezbedili uslovi za nesmetano odvijanje javnog prevoza putnika, a kako je predviđeno, ukoliko ona ne budu bila dovoljna za nabavku goriva, nedostajuća sredstva biće obezbeđena iz sopstvenih sredstava preduzeća.

Osim toga, planirana je i korekcija cena prevoza u 2017. godini.

“U programu poslovanja Preduzeća za 2017. godinu definisana je cenovna politika za 2017. kojom se planira povećanje cene usluga prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, uz prethodnu saglasnost Osnivača (Grada Novog Sada). Cene Preduzeća će se utvrđivati na ekonomskim principima, u skladu sa načelima i elementima za određivanje cena komunalnih usluga koji su utvrđeni Zakonom o komunalnim delatnostima”, navedeno je u Programu.

Kako je precizirano, da bi svi prihodi pokrili rashode ovog preduzeća potrebno je povećanje cena od 17 do 24%.

JGSP će i u 2017. godini nastaviti sa prepravkama autobusa koji idu na dizel gorivo i uvođenjem Duel Fuel Systema radi uštede goriva, a biće izdvojeno i devet miliona dinara za video-nadzor u autobusima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.