“Planeta protiv plastike”

VIDEO K9: Na Dan planete Zemlje danas je u Novom Sadu, osim biciklističke vožnje Kritična masa, oranizovan i događaj na kojem su sugrađani mogli da se upoznaju sa značajem reciklaže i energetske efikasnosti.

0
15

Povodom Dana planete Zemlje Gradska uprava za zaštitu životne sredine na tri lokacije u gradu predstavila je različite teme iz oblasti zaštite životne sredine.

Na Trgu slobode građani su mogli da se upoznaju sa reciklažom, a na platou ispred SPENS-a sa aktuelnostima iz oblasti energetske efikasnosti. Ovogodišnja tema obeležavanja je “Planeta protiv plastike”

U okviru programa je na Trgu slobode organizovano više edukativnih i zabavnih radionica, Kviz – igrica #JARECIKLIRAM, poznata igra X/O sa ambalažom za recikliranje, PET flašama i limenkama, Edukativni kutak  za decu, kviz znanja za  posetioce ove promocije i slične, a za najbolje su obezbeđene nagrade.

Dan planete Zemlje je svetski događaj pokrenut 1970. godine u cilju isticanja važnosti zaštite životne sredine, angažovanja javnosti i uvođenja “zelenih tema” u nacionalni dnevni red,  a procenjuje se da u njemu danas učestvuje više od milijardu ljudi svih godišta u skoro 200 zemalja sveta.

Program obeležavanja Dana planete zemlje u Novom Sadu je tokom dana nastavljen na platou ispred tržnog centra na Bulevaru oslobođenja 119.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.