Plan za uređenje još 4 urbana džepa

VIDEO K9: Urbani zeleni džepovi na Novom Naselju, Klisi, Bukovcu i Kisaču mogli bi da dobiju novi izgled u narednom periodu zahvaljujući konkursu za njihovo uređenje koje je raspisala Fondacija "Novi Sad 2021".

0
205

Još četiri urbana džepa u Novom Sadu i okolini mogla bi dobiti novi izgled, ukoliko budu realizovana arhitektonska rešenja za koja je konkurs raspisala Fondacija “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”.

Konkurs se sprovodi u saradnji sa Društvom arhitekata Novog Sada, a novi izgled će dobiti
prostori na Novom naselju, Klisi, Bukovcu i u Kisaču.

U Bukovcu je plan da se uredi prostor kod česme u ulici Kralja Petra I, naspram lokalne ambulante. Tu bi na oko 350 kvadrata bio uređen prostor koji treba da služi kao pijaca tokom pijačnih dana, a ostalo vreme kao javna površina.

U Kisaču se planira ozelenjavanje parka na 250 kvadratnih metara kod FK “Tatra” u Slovačkoj ulici.

Na Klisi je kao lokacija za malu urbanu sredinu odabran ugao Savske ulice i Zmajevačkog puta, nedaleko od MZ “Klisa”, gde već postoji dečije igralište, a prostor je potrebno dodatno urediti kao javnu površinu.

Četvrta lokacija za koju se traži arhitektonsko rešenje je plato na uglu Branislava Borote i Simeona Piščevića na Novom naselju, u okviru MZ “Gavrilo Princip”, gde će dečije igralište, zelenilo, drveće i staze biti dodatno uređeni i prilagođeni za korišćenje sugrađanima.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi i da je okvirno predviđena suma za radove na uređenju pet miliona dinara po lokaciji, te da je konkurs otvoren do 3. oktobra.

Rezultati će biti saopšteni 12. oktobra, a pobedničkim radovima pripada nagrada od po 125.000 dinara po lokaciji, dok će tri rada biti otkupljena za sumu od 50.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.