Plan za sportski park u Sadovima

VIDEO K9: Savet za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja usvojio je danas nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i izmena i dopuna Plana generalne regulacije o kojima će konačnu reč dati odbornici Novog Sada na sednici Skupštine grada u petak.

820

Članovi gradskog Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja usvojili su Predlog plana detaljne regulacije blokova oko ulica Vojvode Bojovića, zatim Danila Kiša u Novom Sadu, kao i sportskog parka i jugoistočne zone u naselju Sadovi u Petrovaradinu.

“Na Petrovaradinu se radi plan detaljne regulacije pošto se oko Petrovaradina radi obilaznica da bi se napokon oslobodila Preradovićeva ulica od velikog obima saobraćaja i teretnih vozila. Po donošenju tog plana stvorili su se uslovi potpuno drugačiji u okruženju, a to je prostor koji obuhvata ovaj plan detaljne regulacije”, rekla je Gordana Đilas, pomoćnica direktora JP Urbanizam.

Usvojene su i ciljane izmene planova među kojima je i plan generalne regulacije u Veterniku jer, pojasnila je Đilas, tokom izrade planskog dokumenta veliki broj sugrađana nije dostavio dokumantaciju vezanu za nelegalnu izgradnju.

“Pojavljuje se potreba da se povremeno koriguje, u skladu sa izvedenim stanjem, neki deo područja. Tako je i u ovom slučaju, uz sekundarni odbrambeni nasip korigovano plansko rešenje  u tom smislu da se obezbedi saobraćajna funkcija, a da se objekat ne ruši”, kazala je Đilas.

Po zahtevu privatnih investitora usvojene su izmene još dva plana koja se odnose na obim izgradnje, gde je najčešće reč o potrebi da se poveća kapacitet stanovanja.

Jedan od tih lokaliteta nalazi se na uglu Partizanske ulice i Sentandrejskog puta, zatim novog gradskog centra sa okruženjem – lokalitet na uglu Bulevara kralja Petra I i Rumenačke ulice, kao i prostora za mešovitu namenu između ulica Futoške, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara.

Povećanje kapaciteta za stanovanje neminovno prati i povećanje kapaciteta javnih službi i svega ostalog neophodnog za normalno funkcionisanje grada, a među gorućim problemima je, kako je rekla, povećanje parking prostora, odnosno izgradnja novih garaža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.