Plan za brži razvoj Pokrajine

VIDEO K9: U zgradi Pokrajinske vlade danas je zasedao Savet za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji Vojvodine, koji je osnovan kao povremeno telo Pokrajinske vlade.

10

Zadatak novoformiranog Savet za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji Vojvodine jeste da koordiniše i prati aktivnosti pokrajinskih sekretarijata u čijem su delokrugu poslovi privrednog, ekonomskog i regionalnog razvoja Vojvodine, te da predlaže Pokrajinskoj vladi donošenje akata koji će doprineti unapređenju tih oblasti, istakao je predsedavajući Saveta i potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić.

Prioritetne aktivnosti Saveta, kako je rečeno, biće podsticanje razvoja industrijskih zona, te daljeg formiranja biznis inkubatora. Biće podstican i razvoj porodičnog biznisa, u cilju razvoja sela i sprečavanja migracija, sa posebnim akcentom na razvoj ženskog preduzetništva, kao i dalji razvoj socijalnog preduzetništva.

Na sednici je istaknuto da će kao polazna osnova biti izrađen dokument koji će obuhvatiti ekonomski razvoj AP Vojvodine za period 2021–2023. godine, te da će u rad saveta biti uključene i druge pokrajinske stručne službe, privredne i razvojne agencije.

Sednici su prisustvovali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, ujedno i zamenik predsednika Saveta, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Dušan Španović i pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vidosava Enderić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.