Plan upisa za buduće srednjoškolce

VIDEO K9: Direktori 16 novosadskih gimnazija i srednjih škola i gradonačelnik Novog Sada danas u Gradskoj kući potpisali Plan upisa u srednje škole na teritoriji Grada za školsku 2021/2022 godinu.

0
6

Plan upisa učenika u srednje škole na teritoriji Grada Novog Sada za narednu školsku godinu, koji je sačinila Gradska uprava za obrazovanje, potpisali su 16 direktora novosadskih gimnazija i srednjih škola i gradonačelnik Miloš Vučević.

Radi se o dokumentu koji je, kako je rečeno, zasnovan na realnim potrebama privrednog razvoja lokalne zajednice. Prvi je ugovor potpisao zamenik predsednika Aktiva direktora srednjih škola grada Novog Sada Nebojša Bulatović.

Ukupno 4551 učenik ima mogućnost da se u školskoj 2021/22. godini upiše u novosadske gimnazije i srednje stručne škole, a određene obrazovne ustanove već imaju implementiran koncept dualnog obrazovanja u okviru saradnje sa Regionalnom privrednom komorom i sa određenim kompanijama, rekao je gradonačelnik.

Vučević je naglasio da se Novi Sad rapidno širi, kao i da se sve više dece izvan našag grada opredeljuje za upis u novosadske srednje škole, pa stoga Gradska uprava za obrazovanje intenzivno razmatra investiranje u dogradnju i proširenje kapaciteta u srednjim školama i gimnazijama.

On dodaje da je siguran da će budući đaci na osnovu ovog Plana upisa dobiti najbolje obrazovanje i vaspitanje, kao i da je plan dobro pripremeljen i u pogledu obrazovnih profila i mogućnosti da se đaci školuju na svom maternjem jeziku, kako bi bile zadovoljene potrebe privrede, ali i društva uopšte.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.