Plan razvoja turizma u APV do 2025.

VIDEO K9: Danas je u našem gradu održana javna rasprava o Nacrtu programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2023-2025. godine.

0
109

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, danas je u Novom Sadu održana prva od tri planirane javne rasprave na kojoj je  predstavljen Nacrt programa razvoja turizma AP Vojvodine za period od 2023. do 2025. godine.

Resorni sekretar dr Nenad Ivanišević, istakao je da je reč o razvojnom programu kojim su jasno definisane aktivnosti u sferi turizma u narednom periodu. Kako je rekao, Nacrt je pripremljen u skladu sa nacionalnim dokumentima u ovoj oblasti – Zakonom o turizmu i Strategijom razvoja turizma  Republike Srbije, i proističe iz plana razvoja AP Vojvodine 2022–2030. godine.

On je posebno naglasio značaj ulaganja Pokrajinske vlade u razvoj turističke infrastrukture i rekao da su pravi primer za to i novi putevi na Fruškoj gori, što će doprineti porastu broja poseta Vojvodini.

Rukovodilac u izradi dokumenta Nacrta programa razvoja turizma AP Vojvodine za period od 2023. do 2025. godine je prof. dr Bela Muhi sa Univerziteta EDUKONS .

Sekretar Ivanišević je sve poslenike u oblasti turizma pozvao da daju svoj doprinos radi kreiranja konačnog dokumenta koji bi uskoro trebalo da bude usvojen u Skupštini AP Vojvodine.

Preostale dve javne rasprave biće održane 26. januara u Subotici i 2. februara u Zrenjaninu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.