Plaćena praksa najboljim studentima

VIDEO K9: Deset najboljih studenata koji su diplomirali na vojvođanskim fakultetima, a koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bez radnog iskustva, dobili su plaćenu stručnu praksu u pokrajinskim institucijama, u trajanju od godinu dana.

0
26

Deset najboljih diplomaca fakulteta na prostoru Vojvodine u školskoj 2020/2021, koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i koji su bez radnog iskustva, dobilo je plaćenu stručnu praksu u pokrajinskim institucijama u trajanju od 12 meseci.

Mirović je dodao i da će u januaru biti obnovljen konkurs i da će naredne godine grupa studenata sa ostalih 14 fakulteta, od ukupno 24 kojiko ih je u Vojvodini, imati priliku da svoje prve radne korake načine u državnim institucijama. Diplomci kažu da će im ova plaćena praksa mnogo znači na početku radne karijere.

Pokrajinska vlada je za finansiranje ovog programa, koji se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, fakulteta i Nacionalne službe za zapošljavanje, izdvojila 20 miliona dinara, a studenti će tokom trajanja stručne prakse dobijati po 60.000 dinara mesečno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.