PKV: “Na tradiciji u budućnost”

VIDEO K9: Danas je potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Porakrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine u cilju definisanja buduće saradnje. Sporazum je potpisan u sklopu svečane akademije i proslave 98 godine postojanja Privredne komore Vojvodine koji je organizovan pod nazivom "Na tradiciji u budućnost".

0
1068

Na svečanoj akademiji Privredne komore Vojvodine okupili su se privrednici sa ciljem povezivanja i unapređenja poslovanja. Kako je naveo predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, obeležen je dan jedne od naših najstarijih institucija.

“U novokomorskom sistemu Privredna komora Srbije i Privredna komora Vojvodine će na pravi način zastupati interese privrede i biti respektabilan partner državi u zakonodavnom postupku kao i pri donošenju mera ekonomske politike, a istovremeno i kvalitetan servis i logistička podrška privrednicima u svakodnevnom poslovanju. Promene se dešavaju u okviru same Privredne komore, uvođenjem nove organizacije dolazi do promene u rukovođenju komorom i aktivnijim angažovanjem svih zaposlenih. Ovim podstičemo efikasnost u poslovanju korišćenjem svih kapaciteta Privredne komore Vojvodine i u cilju ostvarenja što boljih rezultata. Privredna komora Vojvodine kroz sve godine postojanja predstavalja sponu između privrede, sa jedne strane republičkih i pokrajinskih organa, kao i organa lokalne samouprave sa druge strane”, rekao je Vučurević.

Na svečanoj akademiji predsednik Privredne komore Vojvodine i predsednik Pokrajinske vlade su potpisali i Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji ove dve institucije u cilju jačanja i unapređenja privrede na teritoriji Vojvodine.

“Zato je jasno i golim okom vidljivo da se, naročito poslednjih godina, najveći deo kapaciteta i Vlade RS i, verujem, Pokrajinske vlade, koju ja vodim od pre šest meseci, naravno i svih drugih državnih institucija i asocijacija, posvećuje upravo tom razvoju privrede. Ja sam uveren da su rezultati već vidljivi širom Srbije, niču nove fabrike, stvaraju se nova radna mesta. Ulaganja u infrastrukturu su veoma značajna ove godine, na teritoriji naše Republike izgrađeno je 80 km autoputa. Uređuju se nove radne zone, mi pripremamo 4 nove u Vojvodini, zajedno sa Ministarstvom privrede, sa našim razvojnim agencijama i sa našim lokalnim samoupravama. Danonoćno se radi na privlačenju investitora. Danas na sednici u 13 sati Pokrajinska vlada formira Razvojnu agenciju. Od 1. juna i mi ćemo u kompatibilnom modelu sa Razvojnom agencijom Srbije nuditi i finansijska bespovratna sredstva za podsticaje prema odgovarajućim kriterijumima”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je takođe istakao kako u budućnosti Vojvodina mora brže i snažnije sa više projekata, ambicija i rezultata da radi na stvaranju dobrih privrednih uslova.

“Od 1. januara ove godine je počeo da funkcioniše jedinstveni komorski sistem Srbije čije smo temelje zajedno postavili novim Zakonom o privrednim komorama. Suština i cilj ovoga sistema je da u potpunosti bude u službi unapređenja naših članova, njihovog rasta i razvoja, da na mnogo efikasniji način odgovori na potrebe i zahteve privrednika”, izjavio je Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije.

Kroz razmenu informacija, znanja, resursa i mehanizama, odnosno, kroz konkretnu pomoć privrednicima i preduzetnicima će zajednički raditi Privredna komora Vojvodine i Pokrajinska vlada, u cilju boljeg ekonomskog razvoja, što i jeste jedan od ciljeva ovog sporazuma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.