Pismo o namerama za zapošljavanje između Srbije i Nemačke

Nemački savezni ministar za ekonomsku saradnju i razvoj Gerd Miler, ministar privrede Željko Sertić i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisali su Zajedničko pismo o namerama o Inicijativi Nemačke i Srbije za održivi rast i zapošljavanje između Vlade Srbije i Vlade SR Nemačke.

439

U pismu o namerama ističe se značaj pozitivnih iskustava petnaestogodišnje nemačko-srpske razvojne saradnje kao i veliki potencijal unapređenja saradnje dveju zemalja u oblasti održivog privrednog razvoja, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Osnovni cilj pokretanja Inicijative jeste uspostavljanje dugoročnog sistema za jačanje saradnje između dve države i još efikasniju i bolje koordiniranu realizaciju sredstava razvojne pomoći u oblastima održivog rasta i zapošljavanja, navodi se u saopštenju.

Pismo o namerama potpisano je na konferenciji za novinare posle sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog ministra Milera u Vladi Srbije.

Miler, koji je u Beograd stigao iz Prištine, rekao je ranije danas da je Nemačka zainteresovana da dalje investira u Srbiju.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare napomenuo da posetu Milera vidi kao “predvorje” dolaska nemačke kancelarke Angele Merkel u Beograd, i podvukao da Srbija bez podrške Nemačke ne bi bila uspešna u reformama koje sprovodi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.