Pisalište CK13: Lepa reč, lepši tekst

VIDEO K9: Omladinski centar CK13 započinje novu radionicu kreativnog pisanja. Radionice su besplatne, namenjene su svima koji vole da pišu, a godine nisu limit.

0
319

Pisalište, kako se inače nazivaju ove kreativne radionice, traju od 2012. godine u CK13.

Ove zime i proleća biće organizovane svake subote, počevši od 24. februara tačno u podne i, pored toga što nude razmenu iskustava, sticanje znanja i druženje, bitno je istaći da su radionice besplatne.

“Ne postoji nikakav rok za prijavljivanje jer ljudi mogu da se priključe uvek. Mogu da pišu na naš imejl pisaliste@gmail.com i potrebno je da pošalju samo jednu svoju priču ili tekst kako bismo na osnovu toga da napravimo procenu da li to zadovoljava potrebe naše radionice”, rekao je Đorđe Majstorović, portparol i književni urednik CK13.

Po završetku radionica u junu, polaznici mogu da idu, kako je naveo, na intenzivniju radionicu koja traje nedelju dana. Tokom ovih radionica polaznici mogu da savladaju razne tehnike pisanja.

“Vrlo smo fleksibilni, dakle nemamo klasične predavače, niko od nas se ne postavlja da je iznad učenika već se trudimo da svi radimo zajedno i uvek postoji neko ko je moderator-voditelj tih radionica. Obično su to neke vežbice koje se menjaju iz nedelje u nedelju, postoje vežbe automatskog pisanja, zajedničkog pisanja koje su često interesantne, ali sama forma nije toliko bitna jer te vežbe služe kao okidač za ono što mi svi radimo”, naveo je Majstorović.

Polaznici su kritičari sami sebi i međusobno, s obzirom da se radovi koje su napisali čitaju javno.

Takođe, odabrane priče i pesme nastale tokom kursa, mogu se naći i u zborniku koji Omladinski centar CK13 izdaje jednom godišnje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.