Pirova pobeda ratara

VIDEO K9: Nakon avgustovskih protesta poljoprivrednika ostale su brojne nedoumice, od toga ko je zadovoljan postignutimm dogovorom s Vladom Srbije, do toga ko je uopšte vodio proteste.

0
50

Suša je i ove godine uzela svoj danak poljoprivrednicima u Srbiji, ionako opterećenim visokim cenama goriva, đubriva i ostalog repromaterijala, a odražava se i na visoke cene proizvoda koje stižu do krajnjih potrošača.

Pritisnuti nevoljama, poljoprivrednici su izašli traktorima na ulice, a nakon osmodnevnih protesta, blokada saobraćajnica i pregovora i dogovora u Vladi Srbije, vratili se u svoja mesta.

Između prvobitnih pregovora Inicijative za opstanak poljoprivrednika u Srbiji s ministrom Branislavom Nedimovićem 19. jula, do avgustovskih protesta u Novom Sadu i drugima mestima, došlo je i do previranja u Inicijativi.  

Vukašin Baćina, poljoprivrednik iz Jaše Tomića, rekao je da je bio protiv organizovanja protesta sve dok ne bude jasno šta je postignuto na pregovorima s resornim ministrom. Protest jekaže Baćina, bio u interesu vlasti.

Poljoprivrednici su, tvrdi Baćina, izmanipulisani, izuzev grupe iz Srbobrana koja se ranije povukla iz protesta odbijajući da učestvuje u manipulacijama. Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srabije postoji, ali, kako kaže, bez njega.

Sistemskog rešenja za opstanak poljoprivrede u našoj zemlji još uvek nema, kazao je Baćina, a prioritet je vraćanje poverenja i otkupljivačima i proizvođačima i potrošačima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.