Pirotehnika na javnoj sednici o GUP-a

VIDEO K9: Javna sednica Komisije za planove na kojoj je trebalo biti reči o primedbama sugrađana na Nacrt Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine, prekinuta je jutros nakon prepirki i bacanja pirotehničkih sredstava tokom skupa.

0
46

Javna sednica Komisije za planove na kojoj je trebalo biti reči o primedbama na Nacrt Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine i i Izveštaju o strateškoj proceni GUP-a na životnu sredinu, počela je jutros u 9 časova.

Sednica je trebala da bude održana 21. februara, ali je odložena za danas upravo zbog ogromnog broja primljenih primedbi.

Komisija je sagledala sve primedbe i na današnje razmatranje usvojila više od 160 jedinstvenih i različitih žalbi podnetih na GUP.

Sednici je prethodilo negodovanje više inicijativa i grupa građana zbog izmene u pravilima rada komisije.

Sam skup, kome je prisustvovao veliki broj sugrađana, počeo je raspravama, a tokom diskusije naglo je prekinut, nakon što je grupa aktivista izašla sa transparentom i zatražila povlačenje kompletnog nacrta plana.

Bačena je pirotehnika, a reagovala je i interventna policija.

Podsetimo, Nacrt Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine od početka je izazvao negodovanje dela javnosti koji imaju najviše zamerki na izgradnju u priobalju Dunava, opštegradske centre, novi nasip, vijadukt iznad Bulevara Evrope i novi most u nastavku te saobraćajnice planiran preko Ribarskog ostrva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.