PIJAČNI BAROMETAR

1033

(VIDEO K9) Petak je rezervisan za pijačni barometar, kao što ste i navikli. Pogledate koliko novca vam je potrebno za kupovinu namirnica na Ribljoj i Kvantaškoj pijaci. 

Crni luk na pijaci u širem centru grada košta od 60 do 70 dinara. Kupus ima cenu od 30 do 40 dinara. Paradajz je za deset dinara skuplji, pa treba izdvojiti od 40 do 50 dinara. Kilogram spanaća koštaće vas 240 dinara. Veza zeleni za pripremu supe košta 150 dinara.

Na Kvantaškoj pijaci, luk ima cenu od 45 dinara. Kilogram kupusa staje svega 10 dinara. Paradajz je 45 dinara. Spanać je upola jeftiniji, pa za kilogram treba uzdvojiti 120 dinara. Veza zeleni je samo 30 dinara.

Šarenolika ponuda voća donosi i niže cene u odnosu na povrće. Tako, banane koštaju 80 dinara. Za dinju ćete izdvojiti 30 dinara. Grožđe košta od 130 do 150 dinara. Kilogram lubenice platićete 25 dinara, a kilogram šljive 40 dinara.

Na velikoj, kvantaškoj pijaci, banane se prodaju na karton, koji košta 1900 dinara. Dinja ima upola manju cenu i košta 15 dinara. Istu cenu ima i kilogram lubenice. Šljivu možete da kupite po cenama od 15 do 20 dinara.

I za kraj Barometra, malo istorijata. Riblja pijaca ima najdužu tradiciju u gradu. Ime je dobila zbog toga šro se sredinom 19. veka ovde prodavala samo riba. prostire se na 9000 metara kvadratnih, a u budućnosti je predviđeno da postane  montažno-demontažna pijaca, kako bi se van radnog vremena oslobodi prostor za gradski trg. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.