PIJAČNI BAROMETAR, 16.03.2018.

VIDEO K9: Ovog petka u Pijačnom barometru poredili smo cene povrća i voća na Detelinarskoj pijaci sa ovim namirnicama na Kvantašu. Zelena pijaca je uobičajeno skuplja i ove sedmice od Kvantaške

0
395

Uprkos lošem vremenu i upornoj kiši, na Detelinarskoj pijaci su izloženi sveži domaći proizvodi iz plastenika, ali i uvozno voće i povrće.

Na ovoj pijaci ima prodavaca koji su izložili proizvode koje sami uzgajaju na otvorenom.

POVRĆE

Tako salata puterica na ovoj pijaci košta 20 dinara po komadu, na Kvantaškoj pijaci se prodaje na karton po ceni od 300 dinara. Prirodno uzgajani spanać košta 220 dinara po kilogramu, a na Kvantašu ga danas nije bilo. Krompir, kao ni crni luk, nisu menjali cenu u odnosu na prošlu sedmicu, pa ih trgovci na Detelinarskoj pijaci cene od 40 do 65 dinara po kilogramu, a na Kvantašu su od 17 do 20 dinara po kilogramu. Veza šargarepe i zeleni na Detelinarskoj pijaci košta 60 do 70 dinara, a na Kvantaškoj pijaci 30 do 35 dinara.

VOĆE

Kivi, limun i mandarine su zadržale prošlonedeljnu cenu na Kvantaškoj pijaci, pa i dalje koštaju od 80 do 100 dinara, dok su na Detelinarskoj pijaci 170 dinara po kilogramu voća. Narandžama nije pala cena na Detelinarskoj pijaci, te i dalje košta 180 dinara po kilogramu, a na Kvantašu im je cena 50 do 80 dinara. Suva šljiva košta na zelenoj pijaci 400 dinara za kilogram, a na Kvantašu im se cena kreće od 280 do 350 dinara.

Iako najavljuju kišu, sutra je pijačni dan za Novosađane, a roba na tezgama je sveža i raznovrsna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.