PIJAČNI BAROMETAR, 10.8.2018.

VIDEO K9: Uprkos visokim temperaturama, na tezgama Detelinarske pijace je veliki izbor svežeg povrća i voća. U Pijačnom barometru poredimo cene ovih namirnica sa onima na Kvantašu i proveravamo koliko su ponudom i potražnjom zadovoljni kupci i prodavci.

0
363

POVRĆE

Kilogram paprike na Detelinarskoj pijaci prodaju po ceni od 130 dinara, a na Kvantašu ona je dosta jeftinije i za kilogram treba izdvojiti 80 dinara.

Veza zeleni na Detelinarskoj pijaci je 60 dinara, na Kvantašu 40 dinara.

Kilogram tikvica na Detelinarskoj sugrađani plaćaju 70 dinara, dok im je cena na Kvantašu 40.

Spanać na Detelinarskoj pijaci košta 240 dinara po kilogramu, na Kvantašu je dosta jeftinije i cena mu se kreće od 140 do 150 dinara.

Na Detelinarskoj pijaci je kilogram šampinjona 80 dinara, a na Kvantaškoj istu količinu prodaju za 60 dinara.

VOĆE

Lubenicama je skočila cena na Detelinarskoj pijaci, gde kilogram košta 40 dinara, dok na Kvantašu za kilogram treba izdvojiti od 15 do 25 dinara.

Dinja na Detelinarskoj pijaci košta 80 dinara po kilogramu, a na Kvantaškoj pijaci od 30 do 40 dinara.

Na Detelinarskoj pijaci kilogram breskvi košta 190 dinara, na Kvantaškoj pijaci je dosta jeftinija i kilogram košta 80 dinara.

Što se tiče južnog voća, kilogram banana na Detelinarskoj pijaci košta 120 dinara, a na Kvantašu se prodaju na karton po ceni od 1600 dinara.

Za kilogram limuna na Detelinarskoj pijaci treba izdvojiti 280 dinara, dok se na Kvantašu ista količina može kupiti za 150 dinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.