Pijaća voda u Zrenjaninu do 2024.

VIDEO K9: Višedecenijska borba Zrenjaninaca za pijaću vodu mogla bi uskoro biti završena, najavila je juče predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, nakon potpisivanja Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u gradu na Begeju.

0
15

Ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu potpisan je  juče u Vladi Srbije između Grada Zrenjanina, JKP Vodovod i kanalizacija i kompanije Metito, globalnog pružaoca inteligentnih rešenja za upravljanje vodom.

Ugovor obuhvata razvoj, modernizaciju i rad postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu u periodu od narednih 25 godina, uz primenu inovativnih tehnologija i posvećenost najvišim svetskim standardima u oblasti zaštite životne sredine. Potpisnik ugovora je firma Panonija vode, koju je Metito osnovao u Srbiji.

Srbija je prvo tržište u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi u koje će Metito investirati ukupno 50 miliona evra, a ova kompanija smatra projekat u Zrenjaninu, kako kažu, jednim od prioritetnih projekata.

Ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu su potpisali direktor korporacije Metito, Rami Gandur, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura i v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija, Predrag Bodiroga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.